Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Seascape

fredag 14. oktober - søndag 30. oktober

bilde av kunst

Galleri Espolin viser verket Seascape som er laget av den britiske kunstneren Andrea Greenwood.

 

Andrea Greenwood er bosatt i London og arbeider både med skulptur og performance. Greenwood utviklet prosjektet Seascape etter et kunstneropphold i 2019 som en del av programmet Neptun Art/Science Lab ved Nordland Akademi for Kunst og Vitenskap (NAKV) og Museum Nord. Galleri Espolin var besøkssted for kunstnere på Residense-programmet i 2019 og har samarbeidet med kunstneren og NAKV videre gjennom vårt felles kunstresidensprosjekt AiR Vesteraalen (AiRV).

SEASCAPE er en skulpturell lysinstallasjon som består av små opplyste former, sammen utgjør de en organisk form som kaster slående skygger og lysmønstre på flaten under. Verket er inspirert av flo og fjære i sjøvann.

Formene fremstår som abstrakte tegninger av hav og kaster en fargesterk blå glød gjennom installasjonen. De er utformet med inspirasjon fra kunstneren Kaare Espolin Johnson (1907–1994) kjent for sine mektige skildringer av menneskers levekår i Nord-Norge og landsdelens dramatiske historie. Espolin Johnson utviklet en særegen teknikk der han modellerte fram motivet ved å skrape i en mørk overflate. Skoleklasser i Hadsel og Miljøagentene i Vågan har vært med på å skape Seascape.

«SCAPES»

Videre har Andrea Greenwood vært en del av Artist in Residence (AiR) Vesterålen sammen med to andre kunstnere fra Storbritannia, Mia Harris og Will Renel. De utviklet et tredelt prosjekt med felles tittel «Scapes» på sine arbeider. Herunder landscapes, skyscapes og seascapes: Himmel, land og hav. Som avslutning på deres engasjement i Hadsel ble arbeidene stilt ut under Sommer-Melbu tidligere i år.  Les mer om «Scapes» her: https://kultur.vestreg.no/Aktuelt/?Article=322

AiR Vesteraalen (AiRV) eies av Nordland Akademi for kunst og vitenskap med hovedpartnere Kultursamarbeidet i Vesterålen og Museum Nord. Det er et kunstresidensprogram der fem kommuner i Vesterålen skal være vertskap for kunstnere i Europa. I Hadsel er temaet kunst og samfunn.

 

Detaljer

Start:
fredag 14. oktober
Slutt:
søndag 30. oktober
Kategori for Arrangement:

Sted

Galleri Espolin
Storvåganveien 22
Kabelvåg, 8310 Norge