« Alle Arrangementer

• Dette arrangement har allerede funnet sted.

Stine Aas – Nord-Norges første kvinnelige kunstner? Foredrag på Bø bibliotek.

torsdag 22. februar kl. 18:00 - 19:30

Kirstine Colbans kart fra 1814 over Lofoten og Vesterålen
Kjartan Hauglid er kunsthistoriker og har siden 2020 vært forsker i Norsk institutt for kulturminneforskning (NIKU). Han løfter frem Stine Aas (1791-1863) som Nord-Norges første kvinnelige kunstner, kartograf og forfatter. Stine Aas het Kirstine Colban da hun ble født i Bø i Vesterålen hvor faren Erik Andreas Colban var sogneprest. Hun fikk ingen formell kunstutdannelse, men de bevarte arbeidene viser at hun var en svært talentfull tegner. Stine levde et utradisjonelt og spennende liv, og selv om hun har fått noe oppmerksomhet i de senere år er opplysningene om henne spredt, og ingen har tidligere forsøkt å samle hennes kunstneriske produksjon. Hennes mest kjente sang er «Nordlands sang» som først ble trykket 17. mars 1832 i «Finnmarkens Amtstidene». Den får du høre om du kommer på foredraget!
—-
Inngang: 100,- med kaffe og kake på Bø bibliotek
I kulturuka Vinterlys 2024 inviterer Bø kommune til noen av de tilbudene, aktivitetene og kulturopplevelsene som de står bak eller bidrar til. Dette er ett av dem. Vi er stolte av de tilbudene vi gir og av kulturlivet i kommunen vår. Du finner hele programmet på Bø kommune sin FB-side.

Dato:
torsdag 22. februar