« Alle Arrangementer

torsdag 10. oktober kl. 18:00 - 19:00

Bilde av forsiden av boka Trådar frå fortida, med et portrett av Åsa Elstad

«Trådar frå fortida» – Foredrag med Åsa Elstad

Åsa Elstad kommer til Narvik bibliotek for å fortelle om tekstiltradisjoner knyttet til den nordnorske kystkulturen, basert på sin nylig utgitte bok Trådar frå fortida.

Boka handler om klær, arbeidet med klær og dens tilknytning til kvinnehistorie, og går igjennom over 1000 år med tekstiltradisjon i nord. Klær er et svært spennende tema som forteller mye om hvem vi er og hvilke samfunn vi lever i. Om boka:

«Tekstilane er knytt til mange sider ved norsk historie, som arbeidsdeling, kjønnsskilje, økonomiske og sosiale forhold og system, ressursar, etnisitet og ideologiar. Kvart kapittel i boka har ei oppskrift, ei praktisk øving for den som vil gå i spora til tekstilhandverkarar som har levd før oss.»

Velkommen til museet for en hyggelig foredrag!

Arrangementet er gratis.

Arrangementet er et samarbeid mellom Narvik Museum og Narvik bibliotek.

Dato:
torsdag 10. oktober