« Alle Arrangementer

tirsdag 8. oktober kl. 17:00 - 19:00

Bilde av forsiden av boka Trådar frå fortida, med et portrett av Åsa Elstad

«Trådar frå fortida» – Foredrag og ettermiddagskaffe med Åsa Elstad

Åsa Elstad kommer til Kjøpsvik folkebibliotek og kulturhus for å fortelle om tekstiltradisjoner knyttet til den nordnorske kystkulturen, basert på sin nylig utgitte bok Trådar frå fortida.

Boka handler om klær, arbeidet med klær og dens tilknytning til kvinnehistorie, og går igjennom over 1000 år med tekstiltradisjon i nord. Klær er et svært spennende tema som forteller mye om hvem vi er og hvilke samfunn vi lever i. Om boka:

«Tekstilane er knytt til mange sider ved norsk historie, som arbeidsdeling, kjønnsskilje, økonomiske og sosiale forhold og system, ressursar, etnisitet og ideologiar. Kvart kapittel i boka har ei oppskrift, ei praktisk øving for den som vil gå i spora til tekstilhandverkarar som har levd før oss.»

Det vil bli servert kaffe og kake på arrangementet.

Velkommen til museet for en hyggelig foredrag og ettermiddagskaffe med faglig påfyll!

Arrangementet er gratis.

Arrangementet er en del av feiringen av Museum Nords 20 års jubileum.

Arrangementet er et samarbeid mellom Kjøpsvik Museum og Kjøpsvik folkebibliotek og kulturhus.

Dato:
tirsdag 8. oktober