« Alle Arrangementer

• Dette arrangement har allerede funnet sted.

«Trådar frå fortida» – Foredrag og ettermiddagskaffe med Åsa Elstad

søndag 12. mai kl. 17:00 - 18:30

Bildet viser et utsnitt av Åsa Elstad sin bok Trådar frå fortida der man ser tittelen med undertittel "Nordnorske klesplagg og handarbeid i tekstil"

Velkommen til foredrag med historiker Åsa Elstad, på Øksnes museum søndag 12.5 kl. 17:00!

Åsa kommer til museet for å fortelle om tekstiltradisjoner knyttet til den nordnorske kystkulturen, basert på sin nylig utgitte bok Trådar frå fortida. I den anledning får vi også se på typiske nordnorske historiske tekstiler.

Boka handler om klær, arbeidet med klær og dens tilknytning til kvinnehistorie, og går igjennom over 1000 år med tekstiltradisjon i nord. Klær er et svært spennende tema som forteller mye om hvem vi er og hvilke samfunn vi lever i. Som forklart i bokas vaskeseddel:

«Tekstilane er knytt til mange sider ved norsk historie, som arbeidsdeling, kjønnsskilje, økonomiske og sosiale forhold og system, ressursar, etnisitet og ideologiar. Kvart kapittel i boka har ei oppskrift, ei praktisk øving for den som vil gå i spora til tekstilhandverkarar som har levd før oss.»

Boka kan bli kjøpt i museumsbutikken før og etter foredraget for de som er interesserte.

Velkommen til museet for en hyggelig ettermiddagskaffe med faglig påfyll!

Arrangementet utføres i samarbeid med Alsvåg Vel og Øksnes Historielag, og foregår på Øksnes Museum.
Dørene åpnes kl. 16:00. Billett kr. 100,- p.p., barn under 16 går gratis.
Kaffe og noe å bite i er gratis.

Dato:
søndag 12. mai