Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Utstillingsåpning Bæsj – Portalen til fortiden

tirsdag 4. oktober kl. 17:00 - 19:00

Bilde av bæsj fra utstillingen bæsj hos Bø museum

Bæsj – Portalen til fortiden er en utstilling som handler om bæsj og hva bæsjen kan fortelle oss. Bæsjen er nemlig en sladrehank som bare med sitt blotte nærvær sier noe om hvor man har bæsja, hvem som har bæsja og ofte kan du se hva som er blitt spist. Rypebæsj som er blå betyr at rypa har spist blåbær, mens en menneskebaby som bare drikker morsmelk gjerne har grønn bæsj.

Bæsj – Portalen til fortiden – er en utstilling for barn som baserer seg på forskning gjort i Lofoten. Utgangspunktet for forskningen har vært bosetning og klima, og i den forbindelse har man blant annet funnet spor av mageinnhold fra mennesker og dyr i prøver tatt i vann, i naust og i hus. Utstillingen forteller på en artig måte hvor mye bæsj egentlig kan fortelle oss.

Forskning og arkeologi er spennende, og utstillingen har som mål å vekke interessen for dette hos barn: At man ved å studere noe svært lite kan finne ut veldig mye. Utstillingen består også av aktiviteter og oppgaver, og det er rom for å leke. En tanke som slo oss da vi arbeidet med denne utstillingen er at om tusen år er det vår bæsj som studeres: Finner man mikroplast i prøvene da?

Utstillingen består av bilder, tekst, aktivitet og oppgaver. Den er best egnet for barn i 8–12årsalderen, men både mindre og større barn (altså voksne) vil kunne ha glede av den.

Gratis inngang!

Det serveres blåbær og saft.

Detaljer

Dato:
tirsdag 4. oktober
Tid
17:00 - 19:00
Kategori for Arrangement:

Sted

Bø Museum
Vinjesjøen 31
Bø i Vesterålen, 8470 Norge
+ Google-kart
Telefon
+ 47 47468564
Vis Sted nettside