« Alle Arrangementer

Utstillingsåpning «Er det lov?» – Landslovjubileet

onsdag 29. mai kl. 17:00 - 19:00

utstnitt av side fra landsloven, illustrasjoner i margen i forskjellige farger, gotisk håndskrift

Utstillingsåpning «Er det lov?» – Landslovjubileet

I år feirer vi 750-årsjubileet for Magnus Lagabøtes landslov. Sammen med professor og historiker fra Nord Universitet og UiT Norges arktiske universitet har vi jobbet med å utvikle utstilling!

I 1274 samla kong Magnus VI Håkonsson hele det norske kongeriket under én lov. Utarbeidelse av landslova regnes som et banebrytende politisk og juridisk arbeid. Etter at Magnus døde fikk han tilnavnet Lagabøte – lovforbedreren.

Narvik Museum har i den forbindelse laget den splitter ny utstillingen «Er det lov?» om Landsloven, kong Magnus Lagabøte og om middelalder!

Narvik Museum har gleden av å invitere til utstillingsåpning onsdag 29. mai kl 17:00!

Ensemble Oscar setter stemningen før snoren klippes.

Utstillingen kan oppleves fram til mars 2025.

Se alle Museum Nords arrangementer her

Dato: