Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Vandrehistorier med Hilde Hansen

onsdag 2. november kl. 19:00 - 21:00

WITCHES BREWING UP STORM. Tzresnitt fra Olaus Magnus' 'Historia de gentibus septentrionalibus,' Roma, Italia, 1555.
Sortland museum og Sortland bibliotek ønsker velkommen til en uhyggelig aften på Kulturfabrikken den 2. november, også kjent som De Dødes dag. Vi får besøk av Hilde Hansen, som skal fortelle vandrehistorier med historiske røtter.

Etter Reformasjonen i Norge i 1536 skulle folk minnes sine døde slektninger med fromhet og stillhet, ikke med mat og fargerike fester i overgangen mellom oktober og november, slik tilfellet var i de katolske landene. Slikt noe ble strengt forbudt og straffet. Men fortellinger og trolldomskunst, spøkelser og hekseri ble det ikke slutt på. Disse levde i beste velgående når høstens dunkelhet og mørke la seg over landskapet.

Noen av disse fortellingene holdt seg i flere hundre år på folkemunne, og ble til og med observert og dokumentert skriftlig av lærde og myndighetspersoner. Ifølge de kildene vi har skjedde det litt av hvert på den den usynlige, skumle arenaen også her i Vesterålen. Noen av disse fortellingene vil du få høre onsdag 2. november på Kulturfabrikken kl. 19.00.

Hilde Hansen er en dyktig forteller som fokuserer på å gjenopplive fortellerkunsten. Hun har tidligere erfaring som lærer, prosjektleder for flere kulturprosjekter i regi av Kultursamarbeidet i Vesterålen, leder for regionalt kompetanseutviklingskontor i Vesterålen (RKK), kultursjef i Øksnes. Nå holder hun på med DL Tekstbutikken AS.
Billett kr. 100,- for voksne, barn u/18 går gratis. Billetter kan kjøpes i museumsbutikken tirsdag-lørdag kl. 11-15, eller ved døra en time før start. Vi skal være i Lanterna.

Velkommen!

Detaljer

Dato:
onsdag 2. november
Tid
19:00 - 21:00
Kategori for Arrangement:

Sted

Sortland Museum
Strandgata 1
Sortland, 8400 Norge
+ Google-kart
Telefon
975 65 108