Vinterfest på museet i Narvik

« All Hendelser

• Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Vinterfest på museet i Narvik

10 Mars - 19 Mars

Stor stemning da Vera & Vigdis inntok museumsscenen under VU i 2015. I år kommer Johnny Mobakken med standup fra Ofotbanen: Betraktninger fra Robeltralla.

Vi ønsker hjertelig velkommen til ni spennende og inneholdsrike vinterfestdager i mars; med nye utstillinger, VU-marked og historisk underholdning.

PREMIERER:

• Betraktninger fra Robeltralla: Jernbanepensjonist og amatørskuespiller Johnny Mobakken med slagferdig standup om folk og hendelser langs Ofotbanen. Lørdag 10. kl.14, søndag 11. kl 1330, torsdag 15. kl 15, lørdag 17. kl 14, søndag 18. kl 14.
  • Stort VU-marked – seks salgsutstillinger:
    o Püppigurimi – Beate Bader. Strikkede dukker/figurer
    o LadyStellaDesign – Lena Frelin. Sølvsmykker og -ringer
    o Arctic Christmas Design – Åse Mariann Arild. Trær i ull, figurer i hvit leire
    o Atelier Lana – Svetlana Pechnikova Johansen. Malerier, figurer i tre
    o Sopp og bær – Trine Paulsen byr på egne, kortreiste bær- og soppdelikatesser.
  • VU-kunstneren: Sylvia Henriksen er designer kunsthåndverker bosatt i Kabelvåg. Hun jobber med flere uttrykksformer og har tekstil som hovedmateriale. Arbeidene består særlig av designprodukter under navnet Rundt & Rundt Redesign og av materialbasert kunst. Hun er opptatt av det vi etterlater oss og hvordan materielle gjenstander står igjen som spor.
  • Ferske fotografier: Narvikfotograf Carlos Aunmo debuterer som utstiller med «Mitt nordnorske eventyr», originale og overraskende dyr- og naturbilder i stort format.
  • Gamle skulpturer – unge øyne: Barnekunst. Elever på Frydenlund skole har brukt kamera og dataferdigheter for å vise skulpturene i byrommet slik du aldri har sett dem.
  • Samisk liv: Foto og fortellinger fra Ofoten og Vesterålen 1910-1925. Utstilling laget av det samiske museet Várdobáiki i Evenes.
  • Bolaget anno 1938: Museets tegner Rune Moan har brukt tre år og et hundretalls foto til i detalj å rekonstruere LKABs malmhavn slik den så ut før krigen. Svart/hvit tegning i stort format.

MUSEETS FASTE UTSTILLINGER

• Musikkvideoen «Toget», modelltog på Norddalsbrua og filmen «Narvik 100 år» i motorvogna. Multikunstner Karl-Gustav Gjertsens installasjon om Narviks flyhistorie, Fagernesgården anno 1900, dykkeren på havna, LKABs malmtransport og utskipning. Interiør fra Kaffistova, museumsbutikk.
  • VU-KAFÉ: Personskadeforbundet LTN Ofoten lokallag har åpen kafé alle dager. Kjøp kaffe, te, brus, saft, nystekte vafler og småkaker. Begge helger serveres lapskaus.
  • Åpningstider i VU:
    Lør- og søndager: kl. 11:00-16:00
    Mandag – fredag: kl. 10:00-16:00

Bilde: Stor stemning da Vera & Wigdis inntok museumsscenen under VU i 2015. I år kommer Johnny Mobakken med standup fra Ofotbanen: Betraktninger fra Robeltralla. (Foto: Kjell Ove Storvik).

Start:
10 Mars