Familie på tur

Opplev sel- og otermating, prøv øksekast, spis verdens beste kanelsnurrer, se livet i Lofothavet, kryp inn i fortellerhula og klatre opp i fyrtårnet. Se ei rorbu slik den var i gamle dager, lær om gruver og skjerp og nyt dagene i museenes store uteområder.

Sortland Museum

Havets betydning i nord, det sårbare økosystemet i havet og konsekvensene av marin forsøpling og forurensning er tema for utstillingen Seabed, rettet mot barn og unge.

Lofotr Vikingmuseum

På Borg i Lofoten kan du oppleve vikingtiden i et levende miljø. Kjenn lukten av tjære og bål. Smak maten, hør historien. Vikingene har ventet på deg i mer enn tusen år.

Lofotakvariet

Et møte med livet i lofothavet. Skrei, kveite, krabber, sei og hyse – disse og mange flere møter du i akvariet. Mating av sel og oter til faste tidspunkter. Kafé.

Lofotmuseet

Lofotfiske-historie på en av de best bevarte historiske stedene i Lofoten. Storslått væreiergård (1815), vaskeekte rorbuer og naust med tradisjonelle båter. Historisk hage og meget vakker beliggenhet.

Hurtigrutemuseet

Et monument over Norges samferdselshistorie: Besøk broa, maskinrommet og lugarer på hurtigruta Finnmarken (1956) i sitt ikoniske bygg. Kjenn atmosfæren i salongene fra dampskipet Finmarken (1912). Aktiviteter for barn og familier. Hurtigrutas betydning fortelles i moderne utstillinger. Mat og drikke serveres i spisesalen anno 1956. Velkommen om bord!

Norsk Fiskeværsmuseum

Ett av Norges best bevarte og komplette fiskevær. Besøk ulike bygninger; bl.a. naust, trandamperi, husmansstua. Hovedtema: livet i fiskeværet 1840–1960 og utviklingen av lofotfisket de siste 250 år. Butikk og sommerkafé.