Eventyrriket

Av Bø museum

 • Vesterålen

Mistet faren som liten. Bortsatt til fremmede. Tidlig gift, et ulykkelig ekteskap. Ufrihet, voldtekt. Flukt gjennom nattemørket.

Nei, dette er ikke ingrediensene i en roman eller Hollywood-thriller, om enn det kunne vært det, snarere tvert om. Dette er en beskrivelse fra virkeligheten, detaljer fra Bøs egen forfatterinne, Regine Normanns, tidlige år.

Bø Museum er dedikert til eventyr, sagn og muntlig fortelling. I så måte finnes ingen mer passende representant enn Regine. I sin tid var hun ikke bare en høyt aktet romanforfatter, men hun ble mest kjent for sine mange sagn og eventyr. Ikke må det glemmes at hun også var en høyt skattet forteller. Vi har et eget rom som er dedikert til hennes liv og forfatterskap med all dets dramatikk og spenning.

Har du ikke fått nok av Regine etter å ha gjort et dykk i hennes liv og forfatterskap i Regine-rommet, kan du stige inn i Eventyrskogen, inn i huler hvor du kan få høre hennes eventyr i akkurat de rette, passe effektfulle omgivelsene. Selvsagt har vi også hennes eventyr til salgs på dvd-er, og en av hennes mest dramatiske og dessverre høyaktuelle romaner, Stængt, har vi både som lydbok og i papirutgave. I løpet av sommeren 2014 vil vi også ha to av hennes historiske romaner i nyutgivelse, samlet mellom to permer.

Hennes liv startet begivenhetsrikt der de lykkelige stundene nok ble overskygget av tragediene i hennes liv. Som lærer og forfatterinne blomstret hun, det var i begge disse yrkene at hun fant sitt kall, fant lykken. Kom til Bø Museum og opplev myter og eventyr i sitt rette miljø.