Sommeransatte på Øksnes Museum

Vi ser etter sommeransatte til Øksnes Museum og Alsvåggården som kan jobbe fra rundt 27. juni til 6. august., samt noen dager med lønnet opplæring i forkant og rydding i etterkant. Stillingen innebærer å være omviser, vert, og å ta seg av andre oppgaver på museet. Liker du å jobbe med mennesker og ønsker en jobb som gir deg bred erfaring med gjester/kundeservice, samt praktiske oppgaver? Da er dette sommerjobben for deg!

Om museet:

Øksnes Museum ligger i Alsvåg, en 10 min kjøretur fra Myre og 40 min fra Sortland.

På museet har vi skiftende utstillinger, i tillegg tilbyr vi omvisninger i den historiske Alsvåggården, med hovedhuset, stabburet og krambua fra 1800-tallet, som forteller en over 450 år lang historie. Her driver vi også en liten kafé med kaffe og vafler i sommersesongen.

Sommeren 2023 kan du oppleve første prototyp av Vesterålsmodellen på museet, som viser deler av Øksnes og Andøy. Dette er en høyteknologisk og interaktiv modell utviklet av GaiaVesterålen, i samarbeid med Deadline Media og Sintef. Her kan du blant annet kan se live båttrafikk, info om klima, årstider, og bosetninger. Se utviklingen av bosetninger over tid, som gjøres levende av en utstilling av arkeologiske gjenstander funnet i regionen, og gjenstander fra museets samling.

Som sommeransatt vil du:

– Gi omvisninger i Alsvåggården og presentere Vesterålsmodellen for besøkende.
– Betjene kasse og drive den lille museumsbutikken.
– Være vertskap, altså sørge for å gi de besøkende en hyggelig velkomst og god info.
– Gjøre ellers forfallende museumsarbeid både inne og ute (for eksempel hagestell og vasking).

Vi ser etter sommeransatte som:
– Liker å jobbe med mennesker.
– Kan jobbe selvstendig.
– Helst er over 18 år.
– Behersker norsk og engelsk (og gjerne et annet fremmedspråk, f.eks. tysk).
– Kan ta i et tak og gjøre praktiske oppgaver som å klippe plen og vaske/rydde.
– Det er et pluss om man er historieinteressert og/eller lokalkjent i Øksnes, men det er ikke et krav.

Vi har én sommeransatt fra før og planlegger å ansette minst én til. Mye av tiden vil man jobbe sammen med noen andre, men noe av arbeidstiden er man selvstendig.

Åpningstider: Museet er åpent fra 27.06-06.08, på tirsdag-søndag fra 11:00-16:00. Det er mulig for å holde åpent lengre ut i august om det er behov for det.

Søknadsfrist: Vi tar imot og behandler søknader fortløpende. Send søknad med CV til brynjar.pettersen@museumnord.no, merk søknaden med «Sommeransatt Øksnes». Hvis du har spørsmål, ikke nøl med å ta kontakt!