Sommeransatte på Øksnes Museum

Vi ser etter sommeransatte til Øksnes Museum som kan jobbe fra rundt 17. juni til 11. august. Stillingen innebærer å være omviser, vert for de besøkende, og å ta seg av andre oppgaver på museet. Liker du å jobbe med mennesker og ønsker en jobb som gir deg bred erfaring med gjester/kundeservice, varierte og praktiske oppgaver? Da er dette sommerjobben for deg!

Om museet:
Øksnes Museum ligger i Alsvåg, en 10 min kjøretur fra Myre og 40 min fra Sortland.

På museet har vi skiftende utstillinger, i tillegg tilbyr vi omvisninger i den historiske Alsvåggården, med hovedhuset, stabburet og krambua fra 1800-tallet, som forteller en over 450 år lang historie. Her driver vi også en liten kafé med kaffe og vafler i sommersesongen.

I år har vi også lørdagskafé på sommeren som i fjor var godt besøkt, med foredrag og musikalske innslag. Festivalen Huinndagan arrangeres også for tredje år på rad på museumsområdet 19.-20.7. I den anledning har vi en åpen dag på lørdagen, som også har vært godt besøkt.

Som sommeransatt vil du:
– Gi omvisninger i Alsvåggården.
– Betjene kasse og drive den lille museumsbutikken.
– Steke vafler, koke kaffe og sørge for å holde kaféen ren og ryddig.
– Være vertskap, altså sørge for å gi de besøkende en hyggelig velkomst og god info om museet og plassen.
– Drive med hagestell ute og vasking inne i byggene.
– Gjøre ellers forfallende arbeid.

Vi ser etter sommeransatte som:
– Liker å jobbe med mennesker.
– Kan jobbe selvstendig.
– Helst er over 18 år.
– Behersker norsk og engelsk (gjerne et annet fremmedspråk også, f.eks. tysk).
– Kan ta i et tak og gjøre praktiske oppgaver som å klippe plen og vaske/rydde.
– Det er et pluss om man er historieinteressert og/eller lokalkjent i Øksnes, men det er ikke et krav.

Vi tenker å ansette rundt 2 sommeransatte som oftest jobber selvstendig, men noen ganger i lag. Daglig leder er på museet mye av sommeren og vil kunne hjelpe til, særlig på arrangementer.

Åpningstider: Museet er åpent fra 21.06-11.08, på tirsdag-søndag fra 11:00-16:00. Det er noen dager med opplæring i forkant, og det er mulighet for å ha noen dager i ettertid med opprydding. Det er også mulig å starte tidligere for å f.eks. drive med hagestell.

Vi behandler søknader fortløpende. Send søknad med CV til oksnes.museum@museumnord.no, merk søknaden med «Sommeransatt Øksnes». Hvis du har spørsmål, ikke nøl med å ta kontakt!