sommerjobber på hurtigrutemuseet og melbo hovedgård

I 2021 åpnet den nye, store nasjonale attraksjonen Hurtigrutemuseet, på Stokmarknes. Museumsanlegget er på ca. 4000 kvm og består av et arkitektonisk flott bygg, det landsatte hurtigruteskipet MS Finnmarken 1956 og lugarer og salonger fra DS Finmarken 1912. Gjennom temautstillinger, filmer, serveringstilbud, barneaktiviteter og guidede turer blir besøkende kjent med hurtigrutas sentrale posisjon i den nasjonale kyst- og samferdselshistoria.

Melbo Hovedgård gikk fra storgård til småby på noen få tiår. Museet inneholder en meget flott hovedgård, samt romantisk hage/park-anlegg i historien rundt et industrieventyr rundt 1890–1920-tallet.

Hurtigrutemuseet er et av de store museumsanleggene under Stiftelsen Museum Nord, som drifter 21 museer i Ofoten, Lofoten og Vesterålen.

Spennende sommerjobber på Hurtigrutemuseet og Melbo Hovedgård

Nå kan du være med og ønske våre sommergjester velkommen til museene i Hadsel.

Vi forventer mye besøk av både nordmenn og utenlandske turister, og vet vi går en artig og spennende sommer i møte. Du har nå muligheten til å få vise frem noe helt unikt som vekker stor begeistring.

Alle som skal besøke våre museer skal bli møtt av hyggelige og hjelpsomme ansatte. De skal få omvisninger, god informasjon, god mat, og kunne kjøpe fine minner herfra.

Vi som jobber her, skal bidra til gode opplevelser, og være med på å løfte frem den viktige rollen hurtigruta har hatt lokalt/regionalt og nasjonalt gjennom 130 år.

Hurtigrutemuseet blir en spennende arbeidsplass med ulike oppgaver, og vi trenger mange flinke folk i sommersesongen! Fra 29. mai vil museet være åpent fra 10 til 17 hver eneste dag frem til slutten av august. Melbo Hovedgård har åpent fra slutten av juni til medio august. Det er mulig å søke på stillingene samlet eller hver for seg.

Arbeidet foregår etter vaktlister og turnus.

Arbeidstid er ca. 15–37,5 timer per uke. Hurtigrutemuseet har åpent både helger og hverdager.

Tilkallingsvakter, guider og øvrig personell

Vi har behov for å utvide vårt nettverk med guider og øvrig personell som kan ta imot grupper og gi besøkende en engasjerende opplevelse og ny kunnskap om Hurtigrutens historie, kultur og kunst. Museet har daglige besøk av Hurtigruten og Havila Kystruten. I tillegg mottar vi et stort antall grupper gjennom året. Arbeidet foregår også i helgene og vi oppfordrer også interesserte «seniorer» til å ta kontakt med oss.

Vi søker etter personer innenfor følgende arbeidsområder:

  • Kundebehandling, billettsalg, informasjonsarbeid m.m. i resepsjonen
  • Guiding
  • Butikksalg
  • Tilberedning og servering av mat i vår kafé ombord i MS Finnmarken
  • Renhold
  • Diverse praktisk arbeid

Du er en person som:

La det komme frem i søknaden din om hvilken jobb som passer for deg, og hvilke av de ønskede kvalifikasjonene du har. Det kan også være aktuelt å jobbe innenfor flere arbeidsområder.

For spørsmål kan du kontakte May-Britt, tlf. 950 92 509 eller Mai-Cathrin, tlf. 960 01 655.

Vi tar kontakt med aktuelle kandidater etter søknadsfristens utløp.

Ansettelse skjer via Museum Nords datterselskap Lofotr Næringsdrift AS.

Søknad og CV sendes til soknad.hurtigrutemuseet@museumnord.no

Søknadsfrist:

01. mars 2023

Les mer om oss på:

www.museumnord.no
www.hurtigrutemuseet.no