Ofte stilte spørsmål

Hvor får jeg kjøpt billetter til museene?
Billetter kjøpes hos det enkelte museet. Vi jobber med å få på plass online billettsystem, per i dag tilbyr Lofotr Vikingmuseum og Narvik Museum kjøp av billetter på nett.

Er det gratis inngang for flyktninger?
Museum Nord ønsker å vise støtte til flyktninger fra alle land, som har søkt tilflukt i Norge og i vår region. Flyktninger tilbys gratis inngang på Museum Nords 21 museer. Vi vil gjerne bidra til å ønske velkommen og til å la flyktninger bli bedre kjent med vår historie, kultur og levesett.

Såkalt «Oppholdskort» eller «asylsøkerkort» skal benyttes som id. Dersom du er usikker på om ordningen gjelder deg eller noen du vil ha med deg på besøk til våre museer, ta kontakt med det museet det gjelder, i forkant. Gjelder det grupper i regi av flyktningkontor el l., ta kontakt i forkant.

Når har museene åpent?
Åpningstider ved museene varierer gjennom året. Sjekk det enkelte museet.

Grupper
Skal du besøke våre museer med grupper? Vi anbefaler alltid å ta kontakt i forkant med det museet du skal besøke.

Parkering
Museene har parkering ved eller ikke langt unna museet.

Tilgjengelighet
Vi vil gjerne at flest mulig får besøkt oss. Mange museer har godt tilrettelagt for god tilgjengelighet, andre mindre tilgjengelige. Gamle bygg er ofte utfordrende for bevegelseshemmede. Ta kontakt med museet i forkant dersom du har spesielle behov, så ser vi om vi finner en løsning.

Gratis wifi?
Noen steder.

Har dere aktiviteter for barn?
Mange museer har aktiviteter, spesielle tilbud og utstillinger til barn. Mer informasjon finner du hos hvert enkelt museum. Ønsker du tilbud gjennom DKS eller lignende, ta kontakt med ditt museum.

Sosiale medier
Alle museene har sine egne sider på Facebook, noen også på Instagram og i andre kanaler. Museum Nord sin Facebook-side er https://www.facebook.com/Museumnord

Brosjyrer
Felles brosjyre for alle museene kan lastes ned her.

Er det lov å fotografere?
Det er bare hyggelig. Dersom det ikke er tillatt vil vi skilte det. Du har selv ansvar for å ikke ta bilder av personer som ikke vil bli fotografert.

Bekledning
Museene har ofte fine uteområder med fine stier som er lett tilgjengelig vår, sommer og høst. Været  skifter ofte, så kle deg fornuftig om du har lyst til å være ute.

Betaling
Vi aksepterer de fleste kjente kredittkort, samt kontant betaling i NOK og noen steder Euro. Det er oftest IKKE minibank ved museet. Noen museer tar også Vipps.

Hittegods
Vi oppbevarer hittegods i en begrenset periode. Har du mistet/glemt noe? Kontakt det aktuelle museet for informasjon.

Transport
Reiser du kollektivt? Rutebuss både nordover og sørover stopper like ved museet. Bussruter og annen reiseinformasjon finner du her: https://reisnordland.no/