Ofte stilte spørsmål

Lurer du på billetter, åpningstider, tilbud til barn og annen praktisk info? Her finner du svar på ofte stile spørsmål.

Hvor får jeg kjøpt billetter til museene?

Billetter kjøpes hos det enkelte museet. Vi jobber med å få på plass online billettsystem, per i dag er det flere av våre museer som selger billetter på nett.

Er det gratis inngang for flyktninger?

Museum Nord ønsker å vise støtte til flyktninger fra alle land, som har søkt tilflukt i Norge og i vår region. Flyktninger tilbys gratis inngang på Museum Nords 21 museer. Vi vil gjerne bidra til å ønske velkommen og til å la flyktninger bli bedre kjent med vår historie, kultur og levesett.

Såkalt «Oppholdskort» eller «asylsøkerkort» skal benyttes som id. Dersom du er usikker på om ordningen gjelder deg eller noen du vil ha med deg på besøk til våre museer, ta kontakt med det museet det gjelder, i forkant. Gjelder det grupper i regi av flyktningkontor el l., ta kontakt i forkant.

Når har museene åpent?

Åpningstider ved museene varierer gjennom året. Sjekk det enkelte museet.

Grupper

Skal du besøke våre museer med grupper? Vi anbefaler alltid å ta kontakt i forkant med det museet du skal besøke.

Parkering

Museene har parkering ved eller ikke langt unna museet.

Tilgjengelighet

Vi vil gjerne at flest mulig får besøkt oss. Mange museer har godt tilrettelagt for god tilgjengelighet, andre mindre tilgjengelige. Gamle bygg er ofte utfordrende for bevegelseshemmede. Ta kontakt med museet i forkant dersom du har spesielle behov, så ser vi om vi finner en løsning.

Gratis wifi?

Noen av våre museer tilbyr gratis wifi til våre gjester.

Har dere aktiviteter for barn?

Mange museer har aktiviteter, spesielle tilbud og utstillinger til barn. Mer informasjon finner du hos hvert enkelt museum. Ønsker du tilbud gjennom DKS eller lignende, ta kontakt med ditt museum.

Sosiale medier

De fleste museene har sine egne sider på Facebook, noen også på Instagram og er tilstede i andre sosiale medier-kanaler. Museum Nord sin Facebook-side er https://www.facebook.com/Museumnord og Instagram https://www.instagram.com/museumnord/

Brosjyrer

Felles brosjyre for alle museene kan lastes ned her.

Er det lov å fotografere?

Det er bare hyggelig. Dersom det ikke er tillatt vil vi skilte det. Du har selv ansvar for å ikke ta bilder av personer som ikke vil bli fotografert.

Bekledning

Museene har ofte fine uteområder med fine stier som er lett tilgjengelig vår, sommer og høst. Været  skifter ofte, så kle deg fornuftig om du har lyst til å være ute

Betaling

Vi aksepterer de fleste kjente kredittkort, samt kontant betaling i NOK og noen steder Euro. Det er oftest IKKE minibank ved museet. Noen museer tar også Vipps.

Hittegods

Vi oppbevarer hittegods i en begrenset periode. Har du mistet/glemt noe? Kontakt det aktuelle museet for informasjon.

Transport

Reiser du kollektivt? Rutebuss både nordover og sørover stopper like ved museet. Bussruter og annen reiseinformasjon finner du her: https://reisnordland.no/

Våre museer

Kart over alle museene i Museum Nord
Kart over alle museene i Museum Nord.