Hvem vi er

Vår nettstedsadresse er http://museumnord.no. Museum Nord er en stiftelse med 21 museer i Lofoten, Vesterålen og Ofoten. Les mer om oss her.

Personvernerklæring / Informasjonskapsler

Denne Personvernerklæringen gjelder for Museum Nord som er behandlingsansvarlig for virksomhetens håndtering av personopplysninger på eget nettsted. Se egen kontaktinformasjon lenger ned.
Personvernerklæringen gjelder vårt nettsted www.museumnord.no. Personvernerklæringen beskriver hvordan vi innsamler, bruker og deler personopplysninger når du inngår avtale om bruk av våre nettsteder, hvordan vi registrerer opplysninger gjennom informasjonskapsler (cookies) om din bruk av våre nettsteder, og utveksler opplysninger med tredjeparter.
Personvernerklæringen gjelder ikke tredjeparters nettsteder, og Museum Nord tar ikke ansvar for behandlingen av personopplysninger på disse nettstedene.
Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en enkeltperson. Vår behandling av personopplysninger skjer innenfor rammen av de generelle reglene i den norske personopplysningsloven med forskrift, samt øvrig relevant regelverk, som blant annet markedsføringsloven og bokføringsloven.

1. BEHANDLING AV PERSONOPPLYSNINGER PÅ WWW.MUSEUMNORD.NO

Webredaktøren har det daglige ansvaret for Museum Nords behandlinger av personopplysninger på www.museumnord.no, med mindre annet er oppgitt under. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.
Opplysninger som samles inn i forbindelse med drift av nettsted, lagres på egne servere som driftes av Google Analytics. Det er kun Museum Nord som har tilgang til opplysningene som samles inn.

Eksempel på opplysninger vi samler inn i skjemaer er:

Navn på deg når du sender oss en epost via kontaktskjema
Navn, henvendelsens art, epost.
Informasjonen du gir oss blir/kan bli delt med følgende parter:
Personer som jobber med å vedlikeholde og oppdatere vår webside.
Vår regnskapsavdeling.
Epost servere/ nettside hosting leverandør.
Informasjonen du gir oss lagres. Dette for å kunne gjennomføre svar på din henvendelse. Du kan når som helst ta kontakt med oss for å få slettet din informasjon. så skal vi slette alt som vi kan slette så lenge ikke annen lov forhindrer oss i å gjøre dette.

2. NETTSTATISTIKK

Analyse
Dette nettstedet bruker Google Analytics som analyseverktøy. Google Analytics bruker cookies til å samle informasjon om hvor du befinner deg, hvilken plattform og nettleser du bruker, hvilke sider du besøker og hvor lenge du kikker på hver side. Informasjonen kan ikke knyttes til deg personlig.
Museum Nord bruker denne informasjonen til å forbedre websidene våre. Antallet besøkende på websida rapporteres hvert år i nasjonal statlig statistikk, men utenom dette deles ikke informasjonen fra Google Analytics med en tredjepart.

Museum Nord samler inn avidentifiserte opplysninger om besøkende på Google Analytics og Google AdSense. Formålet med dette er å utarbeide statistikk som vi bruker til å forbedre og videreutvikle informasjonstilbudet på nettstedet. Eksempler på hva statistikken gir svar på, er hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.

Opplysningene behandles i avidentifisert og aggregert form. Med avidentifisert menes at vi ikke kan spore opplysningene vi samler inn tilbake til den enkelte bruker. Vi samler inn hele IP-adressen, men IP-adressen avidentifiseres slik at bare de tre første gruppene i adressen brukes til å generere statistikk. Det vil si at dersom IP-adressen består av numrene 195.159.103.82, brukes bare 195.159.103.xx. I tillegg behandles IP-adressene på aggregert nivå, det vil si at all data slås sammen til en gruppe og ikke behandles individuelt.

Vi bruker analyseverktøyet Google Analytics på vårt nettsted. Informasjon fra dette verktøyet utleveres ikke fra Museum Nord andre aktører.

3. INFORMASJONSKAPSLER

COOKIES / Informasjonskapsler
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å gjøre din brukeropplevelse bedre. Informasjonskapslene forteller oss om din bruk av nettsiden, og ivaretar funksjonaliteten.
Informasjonskapsler er små informasjonsfiler som blir liggende igjen på datamaskinen din for at tjenesten vår skal fungere best mulig.
Ved å benytte våre nettsider, hente informasjon eller benytte deg av våre tjenester, samtykker du i at det settes informasjonskapsler i din nettleser. De fleste nettlesere er innstilt slik at de automatisk aksepterer cookies.
Dersom du ikke vil akseptere vår bruk av cookies, kan du trekke tilbake ditt samtykke ved å endre innstillingene i nettleseren. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at dette kan medføre at enkelte tjenester på våre nettsider ikke fungerer optimalt.
Informasjonskapselfunksjonen kan slås av og på i de fleste nettlesere gjennom et menyvalg som «innstillinger», «sikkerhet» e.l. Om du slår av dette, kan du likevel bruke våre nettsider, men enkelte funksjoner vil ikke fungere.

Innebygd innhold fra andre nettsteder
Noen ganger bygger vi inn bilder eller videoer fra andre nettsteder. Dette innholdet vil oppføre seg som om du hadde besøkt nettstedet innholdet kommer fra. Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler, bygge inn sporingssystemer fra tredjeparter og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet.

Slik sletter du informasjonskapsler/cookies: nettvett.no

Session cookies
session cookie – Denne er en innhold kapsel som brukes til å blant annet bruke funksjoner og navigere seg rundt på nettsiden. Denne slettes når du lukker nettleseren.
Google Analytics
For å gi oss informasjon og statistikk om hvordan nettstedet brukes, settes en cookie via Google Analytics. Vi anonymiserer ip adressene vi bruker i google analytic slik at de ikke kan brukes til å spore opp bruker.
Google Tag Manager
For å hjelpe oss distribuere forskjellige kodesnutter på nettstedet, bl.a. overnevnte Google Analytics, tar vi i bruk Google Tag Manager, som setter en cookie for å ivareta informasjon om inneværende sesjon.
Doubleclick
Denne cookie’en benytter vi til å spore aktivitet fra annonser. Den sporer anonymt hvem som har sett og klikket på våre annonser, slik at vi kan identifisere om annonsene fungerer optimalt.

Liste over cookies vi bruker

Google _utma, _utmb, _utmc, _utmz, _utmv
Brukes for å samle informasjon om hvordan våre besøkende bruker nettstedet via analyseverktøyet Google Analytics. Informasjonen blir brukt til å lage rapporter og hjelper oss med å forbedre nettstedet. Informasjonen samles inn anonymisert.

_ga
Denne informasjonskapselen brukes til å skille mellom unike brukere ved å angi et tilfeldig generert tall som klientidentifikator. Tallet inkluderes i alle sideforespørsler på et nettsted og brukes til å beregne besøks-, økts- og kampanjedata for nettstedets analyserapporter.

_gat
Dette informasjonskapselnavnet er tilknyttet Google Analytics, og brukes ifølge dokumentasjonen til å bremse forespørselshastigheten og begrense innsamlingen av data på nettsteder med høy trafikk. Den utløper etter 10 minutter.

4. RETTIGHETER
Dersom du mener at Museum Nord ikke har overholdt dine rettigheter i henhold til personopplysningsloven, har du rett til å klage til den aktuelle tilsynsmyndigheten. Dette gjøres ved å sende klage til Datatilsynet, kontaktinformasjon er tilgjengelig på www.datatilsynet.no.

5. KONTAKTINFORMASJON

Hvis du har spørsmål om informasjonskapsler eller personvern i Museum Nord, ta gjerne kontakt med oss. Adresse: Museum Nord, Skolegata 1, 8445 Melbu. Telefonnummer: 76 15 40 00. Epost: post@museumnord.no