
Foto: Anna Vermehren
Living on the Edge-prosjektet skal se på økologiske skift i Nord-Atlanteren over tid. For å finne ut mer om artene som lever i havet, må vi se på land, i våre arkiver og museer for å finne fiskeriarkiv, gjenstander og referanser i landskapet.
Living on the Edge er et forprosjekt som er finansiert av Northern Periphery and Arctic programme.
Hvis du er en kulturinstitusjon eller havforskningsinstitutt og er interessert i et fullprosjekt, ta gjerne kontakt! Vi kommer også til å kontakte lokale «living on the edge» om de kan fortelle oss mer.
Prosjektpartnere: Museum Nord, Universitetet i Tromsø, Trinity College Dublin, Stefansson Arctic Institute.
Partnermøte i Vesterålen og Lofoten
I mars 2022 besøkte vi Vesterålen og Lofoten. Vi reiste med gjestene våre – marinøkologer fra Island, Irland og Norge – fra Melbu til Storvågan og Borg for å hente innspill og analyser som kan videreutvikles i et internasjonalt prosjekt, hvor det skal dokumenteres økologiske endringer i Nord-Atlanteren over tid.
Det var spennende å analysere om Museum Nords samlinger – bygninger, kunst, arkiver, gjenstander, muntlige historier – og vår faglige kompetanse kan gi oss ny kunnskap om forandringer i havet, som marinøkologer kaller regimeskift (‘regime shifts’).