Norsk Telemuseum, Sørvågen

Norsk Telemuseum, Sørvågen. Foto: Kjell Ove Storvik
Hvorfor gikk de første trådløse morsesignaler i Nord-Europa ut fra telegrafstasjonen i Sørvågen, langt vest i Lofoten? Dette skjedde allerede i 1906. Telegrafen ble utbygd så tidlig som i 1861, med Sørvågen som endestasjon. Hvorfor? Og hvor ble disse signalene sendt? Til hvilket skip sendte samme stasjon trådløse meldinger i 1908?

Norsk Telemuseum på Sørvågen gir deg svarene på disse og mange andre spørsmål. Telemuseet har en rikholdig, spennende samling av nyere og eldre gjenstander relatert til temaet. Se utstillingen vår av mobiltelefoner, sammenlign din egen med 1973-utgaven – det er litt av en forskjell!

I Telemuseet er det vakre utstillinger som appellerer til mange aldersgrupper og interesser. Informasjonen er rikholdig, visuell og artig. Her er ikke bare telefoner og gamle sentralbord, men også gode forklaringer på hvorfor man i Lofoten og Sørvågen var blant de første til å ta i bruk moderne teknologi.

Norsk Telemuseum på Sørvågen holder til i Telebygget fra 1914, et stort, hvitt trehus like ved E10. Museet er en avdeling av Norsk Telemuseum i Oslo og administreres av Norsk Fiskeværsmuseum på Å.

Åpningstider

15.06.–15.08.
Hver dag kl. 11–17

Alle dager i året kan større og mindre grupper bestille omvisning i museet.

Priser

Voksne kr 40
Student/ungdom kr 20
Barn 12–15 år kr 20
Barn 0–11 år gratis

For innehavere av Kulturkortet:
50 % rabatt på inngangsbillett

Foto: Kjell Ove Storvik
Foto: Kjell Ove Storvik

Kontaktinfo

Les mer