21 museer – 1000 historier
tre regioner

Museum Nord sitt virkeområde spenner over tre spennende regioner: Lofoten, Vesterålen og Ofoten. Regionene ligger nært hverandre, men er forskjellige både i landskap, klima og kultur. Hver enkelt region er verdt et besøk, og sammen med lokal mat, naturopplevelser og transport er museene til Museum Nord en viktig del av tilbudet til både turister og fastboende.

Lofoten er kjent for sine dype fjorder og spisse fjell. Vesterålen byr på variert kystlandskap spredt over store og små øyer. Ofoten kan tilby skisport og spennende gruvehistorie – blant annet. Gjennom museene våre kan du bli kjent med forskjellige sider av regionene. Vi har 21 museer med tusenvis av historier, i tre regioner.

Både Lofoten, Ofoten og Vesterålen har turistkontorer som gir informasjon om overnatting, opplevelser, transport, turmål m.m. Portalen nordnorge.com har info om disse tre regionene i tillegg til resten av landsdelen.

Klikk på lenkene under for å besøke turistkontorene på nett.

Se kart over alle museumslokasjoner
Klikk på bildet for å se kart over alle våre museer

Lofoten logo

Lofoten.info
Regional turistinformasjon for Lofoten. Les mer om dykking, kajakkpadling, fiske, kunstnere, nordlys, fergeruter, m.m.

Visit Vesterålen logo

Visit Vesterålen
Regional turistinformasjon for Vesterålen. Les mer om hvalsafari, festivaler, samisk kultur, hurtigruten, lokal mat, m.m.

Visit Andøy logo turistinfo

Visit Andøy
Turistinformasjon for Andøya, helt nord i Vesterålen. Andøya byr på hvalsafari, romskipet Aurora og Andenes fyr – blant annet.

Logo Visit Narvik

Visit Narvik
Turistinformasjon for Narvik og omegn. Les mer om Ofotbanen, Rallarveien, Polar Park, Narvikfjellet, Krigsmuseum m.m.

Nordnorsk reiseliv logo

nordnorge.com
Turistinformasjon for landsdelen Nord-Norge.