Utenfor allfarvei

Har du lyst til å oppdage de mer stille stedene og bli bedre kjent med vår lokale historie? Flere av museene ligger litt utenfor allfarvei og innbyr deg til å bruke tiden både på museet og i nærområdene. Velkommen inn!

Ballangen Museum

Lær om den mangfoldige geologi- og gruvehistorien til området, og samfunnet rundt bergverksindustrien.

Jennestad Handelssted

Tiden har stått stille etter nedleggingen av butikken i brygga i 1982. Stig på og opplev en svunnen tid i landhandelen.

Neptun Sildoljefabrikk

Et stykke nord-norsk industrieventyr. Landets mest moderne sildoljefabrikk da den ble etablert i 1910. Fredet av riksantikvaren som et teknisk-industrielt kulturminne.

Korsnes Museum

Gammelt kommunikasjonssenter; handelssted, telegraf og dampskipsanløp. Det gamle postkontoret er utrolig intakt.

Bø Museum

Gjenstander og utstillinger; kystkultur og forfatteren Regine Normann, rorbu og naust. Rebus og eventyrskog for barn. Skulpturlandskap Nordland; Mannen fra havet og friluftsgalleri. Museumsbutikk.

Melbo Hovedgård

Melbo gikk fra storgård til småby på noen få ti-år. Chr. Frederiksen hadde en ledende rolle i en rekke foretak. Meget flott hovedgård samt romantisk hage/park-anlegg i historien om et industrieventyr rundt 1890–1920-tallet.

Øksnes Museum

Alsvåggården, våningshuset med en 450 år gammel historie. Øksnes; fra steinalder til høyteknologisk fiskevær på Myre. Poståpneri, handelssted/krambu, nyt kaffen i historiske omgivelser.

Andøymuseet

Andenes fyr (1859) er et av de første støpejernstårnene i Norge og ett av de høyeste (40 m). Bli med til topps! Utstilling med spesielt fokus på havna og fyrtårnet på Andenes.

Fygle Museum

Gammel skolebygning (1898) med komplett klasserom, lærerbolig og tannlegekontor. Også rorbu fra 1834.

Skaftnes Gård

Gård med våningshus, fjøs, brygge og naust. Her lærer du om fiskarbonden, som levde av både havet og ei til dels karrig jord.

Kjøpsvik Museum

Den unike gruve- og industrihistorien, grottefunn, fiskerbondekultur og husholdning, krigshistorie og skolevesen.

Sørvågen Radio

De første trådløse morsesignaler i Nord-Europa gikk ut fra telegrafstasjonen i Sørvågen. Tema: teknisk, sosial og kulturell utvikling som følge av telegrafens etablering i Lofoten.