Opplevelser >

Arkeologisk Utstilling

I ankomstanlegget ved Lofotr Vikingmuseum (glassgården) finnes en tredelte, fast arkeologisk utstilling. Først et rom om oppdagelsen og utgravningene av langhuset, deretter en stemningsfylt film om mennesker og hendelser på Borg i vikingtiden. Til slutt kan du se en samling unike, arkeologiske funn fra Borg og omkringliggende områder.

Utstillingene kan oppleves ved hjelp av din egen smarttelefon og headset/øreplugger.

Du setter på deg høretelefoner og velger selv hva du vil høre om – enten det er fortellinger fra oppdagelsen av Høvdinghuset på Borg eller gjenstandene i den arkeologiske utstillingen. Filmen «Drømmen om Borg» hører du også gjennom din egen smarttelefon. Velg blant seks ulike språk. Bruk av smarttelefon medfører ikke internett/roamingkostnader.

TIPS: dersom du har mindre tid til rådighet kan du velge å høre på de tekstene som er markert i rødt. Da får du med deg hovedtrekkene i utstillingene og sparer detaljene til senere.

Besøk Lofotr Vikingmuseum

Lofotr Vikingmuseum

På Borg i Lofoten kan du oppleve vikingtiden i et levende miljø. Kjenn lukten av tjære og bål. Smak maten, hør historien. Vikingene har ventet på deg i mer enn tusen år.