Opplevelser >

Historien om mennesket og rovdyra

Besøk Sortland museum i oktober og få et gjensyn med en spennende utstilling: Historien om mennesket og rovdyra

Utstillingen har stått hele sommeren, og kommer tilbake i oktober. Utstillingen tar for seg flere spørsmål som relaterer seg til disse to konkurrentene i matveien; mennesket og rovdyra. Vi stiller spørsmålet: Hva skjedde med miljøet da det moderne mennesket kom til Europa for ca. 40.000 år siden? Videre: Når oppsto det problematiske forholdet mellom mennesker og rovdyr, og er løsningen på problemet å utrydde disse dyrene som vi gjennom årtusener har sett opp til?

Vår behandling av de store rovdyrene forteller mye om hvordan vi ser på og behandler naturen, og den nære fortidens og dagens forvaltning blir også tatt opp. Har vi egentlig grunn til å være så stolte av bjørnejegerne? Bjørnen er viet spesielt fokus, blant annet blir det forklart hvordan det er mulig å ligge 6 måneder i hi uten mat og drikke, og uten å gå på do.

Utstillingen vekker tanker om hvordan mennesker påvirker dyr, og egner seg også godt for barn. Se forskjellen mellom muflonsauen og tamsauen, ta og kjenn på de forskjellige dyra, tør du også kikke inn i bjørnehiet?

Utstillingen kan besøkes i Ariblå på Sortland museum mellom 10.10-4.11. Museet er åpent tirsdag-lørdag fra 11-15.