Opplevelser >

Måltider på vikingers vis

Bli med på et vikinggilde (middag), lunsj (suppe kokt over bålet) eller nyt andre måltider på vikingers vis fra museets serveringssteder.

Vikinggilde for individuelle og grupper
Høvdingen og Husfrua ønsker dere velkommen til et måltid i den mektige gildehallen. Bli kjent med folket på Lofotr Vikingmuseum og bli med på en reise mer enn tusen år bakover i tid. Det er ulike tilbud for individuelle og grupper. Ønsker du å delta må du forhåndsbestille. Vikinggilde kan serveres hele året, både for grupper (gruppene kan velge blant flere middags-, lunsj- og smårettmenyer (https://www.lofotr.no/nb/for-grupper/vikingmaltider-for-grupper)  og individuelle/par/små grupper HER

Dagens lunsj
Om sommeren serverer vi dagens lunsj i Høvdinghuset: velsmakende, mettende suppe med tilbehør nytes rundt ildstedet i gildehallen eller utendørs på tunet om været tillater det.

Skjeltersjåen kafé ved Vikingskipshavna kan du kjøpe både små og store retter og varme og kalde drikker. Utendørs servering i koselige omgivelser. Sommeråpent.

Museumskafeen i ankomstanlegget: måltider laget med ingredienser som vikingene hadde tilgang på, i litt mer moderne format. Kalde og varme drikker, vafler og is hører også med på menyen. Sommeråpent.

Vi serverer mat og drikke i samsvar med myndighetenes smittevernregler.

Besøk Lofotr Vikingmuseum

Lofotr Vikingmuseum

På Borg i Lofoten kan du oppleve vikingtiden i et levende miljø. Kjenn lukten av tjære og bål. Smak maten, hør historien. Vikingene har ventet på deg i mer enn tusen år.