Opplevelser >

SEASCAPE: Andrea Greenwood (UK)

SEASCAPE

Galleri Espolin 14. – 30.10.2022

Galleri Espolin viser verket Seacsape av den britiske kunstneren Andrea Greenwood. Greenwood utviklet prosjektet Seascape etter en artist-in-residency i Melbu i 2019. Det er et samarbeid mellom Galleri Espolin og Nordland Akademi for Kunst og Vitenskap med deltagelse av skoleklasser i Melbu og Lofoten. Prosjektet er støttet av KORO.

SEASCAPE er en skulpturell lysinstallasjon som består av små opplyste former, sammen utgjør de en organisk form som kaster slående skygger og lysmønstre på flaten under. Verket er inspirert av flo og fjære i sjøvann.

Formene fremstår som abstrakte tegninger av hav og kaster en fargesterk blå glød gjennom installasjonen. De er utformet med inspirasjon fra kunstneren Kaare Espolin Johnson (1907-1994) kjent for sine mektige skildringer av menneskers levekår i Nord-Norge og landsdelens dramatiske historie. Espolin Johnson utviklet en særegen teknikk der han modellerte fram motivet ved å skrape i en mørk overflate. Barn i Lofoten og Vesterålen har vært med å skape Seascape. Andrea gjennomførte digitale workshops på Galleri Espolin med Miljøagentene og med skoleklasser på Melbu og i Stokmarknes.

artist in residence – Samarbeid

Andrea Greenwood er bosatt i London og arbeider både med skulptur og performance. Kunstneren utviklet prosjektet Seascape etter et kunstneropphold i 2019 som en del av programmet Neptun Art/Science Lab ved Nordland Akademi for Kunst og Vitenskap (NAKV) og Museum Nord. Galleri Espolin var besøkssted for kunstnere på Residenseprogrammet i 2019 og har samarbeidet med kunstneren og NAKV videre gjennom vårt felles kunstresidensprosjekt AiR Vesteraalen.

SCAPES

Videre har Andrea Greenwood vært en del av Artist in Residence (AiR) Vesterålen sammen med to andre kunstnere fra Storbritannia, Mia Harris og Will Renel. De utviklet et tredelt prosjekt med felles tittel «Scapes» på sine arbeider. Herunder landscapes, skyscapes og seascapes: Himmel, land og hav. Som avslutning på deres engasjement i Hadsel ble arbeidene stilt ut under Sommer-Melbu tidligere i 2022.  Les mer om prosjektet her: https://kultur.vestreg.no/Aktuelt/?Article=322

AiR Vesteraalen (AiRV) eies av Nordland Akademi for kunst og vitenskap med hovedpartnere Kultursamarbeidet i Vesterålen og Museum Nord. Det er et kunstresidensprogram der fem kommuner i Vesterålen skal være vertskap for kunstnere i Europa. I Hadsel er temaet kunst og samfunn.