Opplevelser >

Thor Erdahl Avtrykk 1971–2021

THOR ERDAHL // AVTRYKK 1971–2021 26.6.–22.8.2021

Stor grafikkutstilling av Thor Erdahl
I utstillingen som vises hos Galleri Espolin presenterer kunstneren et utvalg bilder fra sin grafiske produksjon gjennom femti år.

Billedkunstneren Thor Erdahl fylte 70 år den 22. mai. Utstillingen på Galleri Espolin er den siste av tre separatutstillinger den produktive kunstneren åpner i jubileumsåret. Tidligere i mai åpnet Erdahl utstilling med sine malerier både i Galleri Syn/NorlandiART på Lovund og Adde Zetterqvist Kunstgalleri på Storjord i Saltdal. Thor Erdahl (f. 1951) har utdannelse fra Statens Kunstakademi (1972–78) og Statens Håndverks- og Kunstindustriskole (1969–1972) i Oslo. Han har hatt en rekke utstillinger i Norge og internasjonalt siden hans debut på Høstutstillingen i 1974. Kunstneren er representert i Nasjonalgalleriet, Nordnorsk kunstmuseum, Universitetet i Tromsø, Norsk kulturråd, Troms fylkeskommune, hurtigruteskipene «Kong Harald» og «Trollfjord», m.m.

Han har gjort flere offentlige utsmykninger; i nærområdet kan man merke seg Kabelvåg Torg. Like ved ligger Lille Kabelvåg – kunstgalleri og museum, som han har bygget opp sammen med sin kone Inger Anne Nyaas. Utstillingen Avtrykk 1971–2021 vises fra lørdag 26. juni frem til 22. august 2021.

Utstillingen er støttet av Nordland Fylkeskommune.

Bilde: Thor Erdahl «Lofotveggen», etsning. Foto: Kjell Ove Storvik