Opplevelser >

Varme hender – om vottens kulturhistorie

Velkommen til en lun og hjemmestrikket utstilling på Sortland museum.

Sortland Museum, i et samarbeid med Sortland husflidlag og Sortland bibliotek, viser Norges Arktiske Universitetsmuseum sin vandreutstilling «Varme hender – om vottens kulturhistorie» i Ariblå på Kulturfabrikken, tirsdag-lørdag kl. 11-15. Utstillingen blir stående ut mars.

Livsnødvendig i frost og snø, i daglig bruk på havet, i arbeid og til fest, votten er nesten alltid med oss i den nordnorske vinterhverdagen. Det er mange som ikke tenker over hvilken sentral rolle votten har spilt i livene våre. At for noen har votten vært en like vanlig del av antrekket som sokker på bena. Arbeid og oppgaver som aldri kunne bli gjennomført uten å ha votter. Vottestrikking er en gammel tradisjon, som lever i beste velgående.

Se kjempevotten, lær om «totomlingen», «tullflygarvotten», og Nord-Norges eldste vott, slapp av med en god bok i strikkehjørnet, og bli inspirert av den store variasjonen av utstilte votter til å designe og fargelegge din helt egne drømmevott!

Sortland husflidslag stiller med utstillingsvotter, samt flere årganger av deres strikkekalender med oppskrifter til salgs.

Vel møtt til en koselig utstilling hos Sortland Museum!

Inngang kr 80,- voksne, barn gratis.