Våre museer

Museum Nord er en sammenslutning av 21 museer nord i Nordland som tar vare på og viser fram vår kulturhistorie. Oppdag mer om hvert sted, inkludert adresser, åpningstider, billettpriser, utstillinger, arrangementer og mye mer hos de forskjellige museene.

Filtrér museer:

Lofotr Vikingmuseum

På Borg i Lofoten kan du oppleve vikingtiden i et levende miljø. Kjenn lukten av tjære og bål. Smak maten, hør historien. Vikingene har ventet på deg i mer enn tusen år.

Les mer

Sørvågen Radio

Det første trådløse morsesignaler i Nord-Europa gikk ut fra telegrafstasjonen i Sørvågen. Tema: teknisk, sosial og kulturell utvikling som fulgte av telegrafens etablering i Lofoten.

Les mer

Fygle Museum

Gammel skolebygning (1898) med komplett klasserom, lærerbolig og tannlegekontor. Også rorbu fra 1834.

Les mer

Norsk Fiskeværsmuseum

Ett av Norges best bevarte og komplette fiskevær. Besøk ulike bygninger; bl.a. naust, trandamperi, husmansstua. Hovedtema: livet i fiskeværet 1840-1960 og utviklingen av lofotfisket de siste 250 år. Butikk og sommerkafé.

Les mer

Skaftnes Gård

Gård med våningshus, fjøs, brygge og naust. Her lærer du om fiskarbonden, som levde av både havet og ei til dels karrig jord.

Les mer

Lofotakvariet

Et møte med livet i lofot-havet. Skrei, kveite, krabber, sei og hyse – disse og mange flere møter du i akvariet. Mating av sel og oter til faste tidspunkter. Kafè.

Les mer

Lofotmuseet

Lofotfiske-historie på en av de best bevarte historiske stedene i Lofoten. Storslått væreiergård (1815), vaskeekte rorbuer og naust med tradisjonelle båter. Historisk hage og meget vakker beliggenhet.

Les mer

Lofoten Krigsminnemuseum

Norges største utstilling av sjeldne uniformer og gjenstander fra andre verdenskrig. Unikt historisk bilde av disse dramatiske årene.

Les mer

Neptun Sildoljefabrikk

Et stykke nord-norsk industrieventyr. Landets mest moderne sildoljefabrikk da den ble etablert i 1910.

Les mer

Jennestad Handelssted

Tiden har stått stille etter nedleggingen av butikken i brygga i 1982. Stig på og opplev en svunnen tid i landhandelen.

Les mer

Øksnes Museum

Alsvåggården, våningshuset med 450 år historie. Øksnes; fra steinalder til høyteknologisk fiskevær på Myre. Poståpneri, handelssted/krambu, nyt kaffen i historiske omgivelser

Les mer

Bø Museum

Gjenstander og utstillinger; kystkultur og forfatteren Regine Normann, rorbu og naust. Rebus og eventyrskog for barn. Skulpturlandsskap Nordland; Mannen fra havet og friluftgalleri. Museumsbutikk.

Les mer

Andøymuseet

Andenes fyr (1859) er et av de første støpejernstårnene i Norge og ett av de høyeste (40 m). Bli med til topps! Utstilling med spesielt fokus på havna og fyrtårnet på Andenes.

Les mer

Melbo Hovedgård

Melbo gikk fra storgård til småby på noen få tiår. Chr. Frederiksen hadde en ledende rolle i en rekke foretak. Meget flott hovedgård samt romantisk hage/park-anlegg i historien rundt et industrieventyr rundt 1890 – 1920 tallet.

Les mer

Hurtigrutemuseet

Et monument over Norges samferdselshistorie: Besøk broa, maskinrommet og lugarer på hurtigruta Finnmarken (1956) i sitt ikoniske bygg. Kjenn atmosfæren i salongene fra dampskipet Finmarken (1912). Aktiviteter for barn og familier. Hurtigrutas betydning fortelles i moderne utstillinger. Mat og drikke serveres i spisesalen anno 1956. Velkommen om bord!

Les mer

Galleri Espolin

Galleri Espolin huser en høvding innen norsk kunst. La deg berøre av kunstneren Kaare Espolin Johnsons uttrykkskraft i hans direkte og poetiske skildringer av kystkulturen i nord.

Les mer

Sortland Museum

Havets betydning i nord, det sårbare økosystemet i havet og konsekvensene av marin forsøpling og forurensning som er tema. Seabed er rettet mot barn og unge.

Les mer

Narvik Museum

Den spektakulære Ofotbanen og malmtog, Narviks utvikling og industri, i tillegg til vandre- og kunstutstillinger.

Les mer

Korsnes museum

Anlegget på Korsnes er et gammelt kommunikasjonssenter som ligger i et idyllisk område.

Les mer

Kjøpsvik Museum

Den unike gruve- og industrihistorien, grottefunn, fiskebondekultur og husholdning, krigshistorie og skolevesen.

Les mer

Ballangen Museum

Lær om den mangfoldige geologi og gruvehistorien til området, og samfunnet rundt bergverksindustrien.

Les mer