Våre museer

Museum Nord er en sammenslutning av 21 museer nord i Nordland som tar vare på og viser fram vår kulturhistorie. Oppdag mer om hvert sted, inkludert adresser, åpningstider, billettpriser, utstillinger, arrangementer og mye mer hos de forskjellige museene.

Filtrér museer:

Lofotr Vikingmuseum

På Borg i Lofoten kan du oppleve vikingtiden i et levende miljø. Kjenn lukten av tjære og bål. Smak maten, hør historien. Vikingene har ventet på deg i mer enn tusen år.

Les mer

Sørvågen Radio

Det første trådløse morsesignaler i Nord-Europa gikk ut fra telegrafstasjonen i Sørvågen. Tema: teknisk, sosial og kulturell utvikling som fulgte av telegrafens etablering i Lofoten.

Les mer

Fygle Museum

Gammel skolebygning (1898) med komplett klasserom, lærerbolig og tannlegekontor. Også rorbu fra 1834.

Les mer

Norsk Fiskeværsmuseum

Ett av Norges best bevarte og komplette fiskevær. Besøk ulike bygninger; bl.a. naust, trandamperi, husmansstua. Hovedtema: livet i fiskeværet 1840-1960 og utviklingen av lofotfisket de siste 250 år. Butikk og sommerkafé.

Les mer

Skaftnes Gård

Gård med våningshus, fjøs, brygge og naust. Her lærer du om fiskarbonden, som levde av både havet og ei til dels karrig jord.

Les mer

Lofotakvariet

Et møte med livet i lofot-havet. Skrei, kveite, krabber, sei og hyse – disse og mange flere møter du i akvariet. Mating av sel og oter til faste tidspunkter. Kafè.

Les mer

Lofotmuseet

Lofotfiske-historie på en av de best bevarte historiske stedene i Lofoten. Storslått væreiergård (1815), vaskeekte rorbuer og naust med tradisjonelle båter. Historisk hage og meget vakker beliggenhet.

Les mer

Lofoten Krigsminnemuseum

Norges største utstilling av sjeldne uniformer og gjenstander fra andre verdenskrig. Unikt historisk bilde av disse dramatiske årene.

Les mer

Neptun Sildoljefabrikk

Et stykke nord-norsk industrieventyr. Landets mest moderne sildoljefabrikk da den ble etablert i 1910. Samarbeid med okkupasjonsmakten under 2. verdenskrig og rovdrift på naturen hører med til Neptuns spennende historie. Fredet av riksantikvaren som et teknisk-industrielt kulturminne.

Les mer

Jennestad Handelssted

Tiden har stått stille etter nedleggingen av butikken i brygga i 1982. Stig på og opplev en svunnen tid i landhandelen.

Les mer