Jennestad Handelssted

Museum Nord Logo

Jennestad Handelssted

På Jennestad har det vært drevet med handel siden 1800-tallet, som var en viktig virksomhet for hele lokalsamfunnet, helt fram til de stengte dørene i 1982.
I dag åpnes det historiske bygget opp i sommersesongen – da kan du se massevis av gamle finurlige varer fra da handelsstedet yret av liv!
Bli med på en omvisning og lær historien om en svunnen tid. Fra gulv til tak er det utstilt autentiske varer av alle slag. Kanskje kan du ane lukten av skråtobakk og kaffe når du stiger inn i den gamle brygga?

I brygga drives det også en museumsbutikk, blant annet med husflidsvarer, postkort, karameller, lokalhistorisk litteratur, og andre varer med lokal tilknytning.

Jennestad ligger 8 km nordvest for Sortland, like ved hovedveien (skilt ved veien). Like ved brygga ligger Galleri Jennestad som også er vel verdt et besøk, og stedet har en flott utsikt mot Sortlandssundet.

Kontakt

Adresse:

Jennestad 8400 Sortland

Telefon:

+47 46 70 45 60

Epost:

sortland.museum@museumnord.no

åpningstider
21.06.–4.08.

Tirsdag–søndag 11–17
Åpningstider oppdateres nærmere sommersesongen.

Ellers åpent etter avtale.

Inngangspriser

Voksen kr 80
Honnør/student kr 65
Gruppe (10 pers.) 65 p.p.
Barn og unge under 16 år går gratis

Siste nyheter

Sommeren 2024 hos museene

Våre museer er klare til å ta i mot deg og din familie og venner til hyggelige sommerdager i Ofoten, Lofoten og Vesterålen! Her har vi samlet sammen nyttig informasjon som er kjekt å ha med på turen.

Årsrapport 2023

Årsrapporten for 2023 er her! Ta en kikk på hva vi har oppnådd i løpet av fjoråret.

Samisk nasjonaldag

Den 6. februar feires Sámi álbmotbeaivi (nordsamisk) / Sámij Álmmukbiejvve (lulesamisk)/ samisk nasjonaldag over hele Sápmi og også noen steder utenfor Sápmi. Dagen feires både i Norge, Sverige, Finland og Russland.

Les flere Museum Nord-nyheter