Kjøpsvik Museum

Museum Nord Logo

Kjøpsvik Museum

Museum Nord – Divtasvoudna/Tysfjord, Kjøpsvik består av to museumsbygg, Hellandsbygget og den gamle lensmannsgården. Utstillingene er fordelt på begge bygningene og tar for seg gruve- og industrihistorie, grottefunn, fiskerbondekultur og husholdning, krigshistorie og skolevesen. I 1918 etablerte Nordland Portland Cementfabrik (NPC) sin virksomhet i Kjøpsvik, og forandret bygda totalt. Museet har mange gjenstander som knyttes til sementfabrikken, og andre særegenheter, blant annet et nokså intakt 1970-tallskjøkken i lensmannsgården.

Kontakt

Adresse:

Hovedveien 20,
8590 Kjøpsvik

Telefon:

+47 76 96 96 50

Epost:

narvik@museumnord.no

åpningstider

Sommersesongen 2022
Torsdag, fredag og lørdag kl. 10.00 – 15.00 fra 25. juni til 6. august.

Utenom sommersesongen åpnes museet på forespørsel.

Inngangspriser

Voksen kr 50
Honnør/student kr 40
Gruppe (min. 10 personer) kr 40 p.p.
Barn (6–16 år) kr 25
Barn u. 6 år  Gratis
Familie (2 voksne og 2 barn) kr 125

Årskort Ofoten kr 150
Kortet gir inngang hos alle museumsenhetene våre i Ofoten.

Ekspedert

I podkasten Ekspedert blir du kjent med lokalhistorien til Narvik-regionen fortalt av engasjerte intervjuobjekter og programledere.

Les mer
Barn springer i trapp

Tilbud til barn og unge hos museene i Ofoten

Her finner du informasjon om hvilke tilbud museene i Ofoten har til barn og unge: museumsbesøk, geoturer, podkast, den kulturelle skolesekken.

Les mer
Utgraving i jule

EvoCave

EvoCave er et forskningsprosjekt som utforsker grottene i Kjøpsvik, for å finne ut hva grottesystemene skjuler av tidligere liv og historie.

Les mer

Warning: Undefined variable $post in /home/customer/www/museumnord.no/public_html/wp-content/themes/museumnord/template-parts/blocks/block-museumnord-opportunities-showcase.php on line 24

Warning: Attempt to read property «ID» on null in /home/customer/www/museumnord.no/public_html/wp-content/themes/museumnord/template-parts/blocks/block-museumnord-opportunities-showcase.php on line 24