Kystverkmusea

logo kystverkmusea

Kystverkmusea

Kystverkmusea er etatsmuseet til Kystverket. Museum Nord representerer region Nordland. Lofotmuseet og Andøymuseet, som jobber med fyr- og havnehistorie, er særlig representert. Konservator Kristine Moltu har ansvar for å følge opp museumsarbeidet i Kystverkmusea.

Besøk Kystverkmusea.no

kystverkmusea.no finnes et utvalg av digitale utstillinger, prosjekter og annen relevant informasjon.

Nyhetssaker

Velkommen til ny utstilling i Kabelvåg

Utstillingen gir glimt fra Kystverkets historie og byr på unike fotografier, digitale fyrbesøk, samt utforskning og opplevelser for både store og små.

Jubileumsutstilling: Fra Statens havnevesen til Kystverket

I år er det 150 år siden Statens havnevesen etablerte seg i Kabelvåg. Samtidig er det 50 år siden havnevesenet, fyrvesenet og losvesenet ble slått sammen til Kystverket.

UTSTILLINGSÅPNING I LOFOTEN

Nå kan du oppleve en ny utstilling på Galleri Espolin! Lørdag 2.mars var det åpning av kunstutstillingen «Å SØKE SEG FRA MØRKE TIL LYS–FROM SHADOWS TO BEACONS» i samarbeid med Kystverkmusea. Utstillingen som tar for seg fyrlyktens 200-årige historie, ble åpnet av Emma Gunnarsson fra Nordkappmuseet. Den står frem til 26.mai.

Besøk et fyr digitalt

Har du noen gang lurt på hvordan fyrene våre ser ut på innsiden? Nå har Kystverkmusea, sammen med Kystverket, laget digitaliserte versjoner av et knippe fyr, slik at alle har muligheten til å ta en nærmere titt og oppleve dem fra innsiden.

Kystverkmusea gir ut bok om moloer

Kystverkmusea gir ut bok om moloer. Boka «Molo» tar leseren med på er reise langs hele norskekysten.

Kystverkmuseas sommertokt 2023

Gjennom hele juni måned har Kystverkmusea gjennomført årets sommertokt med museumsskipet MS Gamle Oksøy. Toktet har gått langs nesten hele norskekysten fra Kristiansand til Gamvik, og tilbake til Kristiansand hvor Gamle Oksøy har sin hjemmehavn. 

Kystverkmusea på studietur til Bretagne

16. april dro Kystverkmusea på en ukes studietur til Bretagne i Frankrike. Dette er et område med stor tetthet av fyrtårn. Målet med turen var å lære mer om den franske kulturminneforvaltningen av fyrene og hvordan fyrhistorien formidles der.

Oljevernet fyller 50 år

Norsk oljevern feirer 50 år. Kystverkmusea markerer dette med seilas langs norskekysten i sommer. 21. juni besøker båten Gamle Oksøy Sortland.

Ta kontakt

Portrett av en kvinne

Kristine Moltu

Konservator