Lofotr Vikingmuseum

Lofotr Vikingmuseum Logo

Lofotr Vikingmuseum

På Borg i Lofoten hersket en mektig høvding sammen med husfrua. Her sto det lengste langhuset som er funnet og utgravd fra vikingtid. Høvdinghuset er rekonstruert i full størrelse. Stig på – kjenn lukten av tjære og bål, se arkitektur, håndverk og utsmykninger. Arkeologisk utstilling med unike funn.

Kontakt

Adresse:

Prestegårdsveien 4,
8360 Bøstad

Telefon:

Sentralbord: +47 76 15 40 00
Booking: +47 76 08 49 00

Epost:

booking@lofotr.no

vikingmuseet@lofotr.no

åpningstider

02.01.–30.04. Tirsdag–lørdag 11–17
01.05.–14.06. Alle dager 10–17
15.06.–15.08. Alle dager 10–19
16.08.–15.09. Alle dager 10–17
16.09.–31.10. Tirsdag–lørdag 11–17
01.11.–31.12. Onsdag og lørdag 11–17

Endringer kan forekomme. Takk for forståelsen.

Åpent alle dager for forhåndsbestilte grupper
Grupper bør forhåndsbestille
Grupper = min. 15 personer

Inngangspriser

02.01.–31.05./01.09.–31.12.
Voksen kr 200,-
Barn (6–15 år) kr 150,-
Barn under 6 år kr 0,-
Honnør/student kr 190,-
Familiebillett (2 voksne, 3 barn) kr 585,-
Grupper (min. 15 personer): Kontakt booking for priser og reservasjon.

01.06.–31.08.
Voksen kr 250,-
Barn (6–15 år) kr 165,-
Barn under 6 år kr 0,-
Honnør/student kr 215,-
Familiebillett (2 voksne, 3 barn) kr 695,-
Grupper (min. 15 personer): Kontakt booking for priser og reservasjon.

Arkeologisk Utstilling

Oppdag utgravningen av langhuset, en stemningsfull film om mennesker og hendelser i vikingtiden, og en samling av unike arkeologiske funn fra Borg og omegn.

Les mer

Måltider på vikingers vis

Ta del i en middag, lunsj i vikingstil eller nyt et godt måltid fra museets spisesteder og kafeer.

Les mer

Møt dyrene på gården

Oppdag eldgamle dyrearter i deres naturlige habitat. Villsvin, villsau, hester fra Nordland og kyr fra Nordland som nyter livet rundt Høvdingens hus.

Les mer

Håndverkere

Om sommeren er det ekstra mange håndverkere ved museet. Det varierer fra dag til dag hvem som er tilstede.

Les mer

Tilbud til barn og unge hos Lofotr Vikingmuseum

Lofotr Vikingmuseum tilbyr ulike aktiviteter og opplegg for skoler og barnehager. Her finner du oversikt og informasjon om våre tilbudene.

Les mer
Gaver og reiseminner

Museumsbutikken har et stort og variert utvalg – lekre historiske smykker, Hnefatafl, puslespill, tresverd, skjold og andre lekesaker for barn.

T-skjorter, strikkede luer, votter, gensere, skjerf og andre tekstilvarer. Lokalt tilvirkede såper, krydderurter og te. Lokal ost og syltetøy – alt med lokale råvarer. Smykker og perler. Kokebøker, historiebøker og visdomsord fra vikingtid. Kopper og krus, replikaer fra vikingtid og moderne varer – i den fine museumsbutikken finner du litt av hvert og forhåpentligvis noe som passer til akkurat deg.

Museumsbutikken holder åpent i museets åpningstid og ligger utenfor billettert sone. Velkommen inn!

Se også vår nettbutikk her

Skjeltersjåen kafé ved vikingskipshavna kan du kjøpe enkle retter og varme og kalde drikker. Utendørs servering i koselige omgivelser. Sommeråpent.  

I Museumskafeen i ankomstanlegget kan du kjøpe måltider laget med ingredienser som vikingene hadde tilgang på, i litt mer moderne format. Kalde og varme drikker, vafler og is hører også med på menyen. Sommeråpent.  

Vi serverer mat og drikke i samsvar med myndighetenes smittevernregler.  

Du velger blant seks ulike språk (norsk, engelsk, tysk, fransk, spansk, italiensk). Det koster ikke noe å bruke telefonen. Audioguidesystemet er wifidrevet og du bruker vårt nett. Om du ikke har smarttelefon kan du låne utstyr hos oss. 

Hvor lang tid trenger jeg?

Tilbudene ved museet varierer gjennom året. Om sommeren er det mange ekstra aktiviteter å være med på. Her er noen tips for tidsberegning: 

Faste utstillinger og høvdinghuset: Beregn ca. 1,5 time. Du kan klare deg med mindre, men med ca. 1,5 time har du tid til å lytte på utstillingene, se filmen og studere interiør og arkitektur i høvdinghuset. 

Aktiviteter og vikingskipshavna: 1–2 timer ekstra. Har du lyst til å se vikingskipet og vikingskipshavna, samt være med på aktiviteter? Det er ca. 1400 meter å gå til fots fra høvdinghuset til aktivitetsområdet, på grusveier. Beregn 20 minutter hver vei. Seil- eller rotur tar ca. 30 minutter (og det kan hende du må vente på tur). Aktivitetene ledes av våre vikinger. 

Måltider krever også ekstra tid. 

 Vikingfestivalen finner sted hvert år i august. Da er det ekstra mye som skjer og du bør beregne flere timer ved museet. 

 Smarttelefon: Ta med din smarttelefon og øretelefoner. I de faste utstillingene (arkeologiske gjenstander samt historien om funnet av verdens største langhus fra vikingtid) og i filmen «Drømmen om Borg» trenger du en smarttelefon. Ved hjelp av denne og vårt audioguidesystem blir du guidet gjennom utstillingene. 

 Sesong: Tilbudene ved museet varierer gjennom året. Om sommeren er det ekstra mange håndverkere/demonstrasjoner og aktiviteter å delta i for den som vil. Om vinteren er gangveiene bare delvis brøytet og vikingskipet ligger i låst naust, så da anbefaler vi deg å konsentrere deg om de faste utstillingene og høvdinghuset. 

Været kan være skiftende i Lofoten, også om sommeren. Det er store uteområder og fint å gå. Kle deg gjerne vind- og vanntett dersom forholdene skulle tilsi det.  

Framkommelighet for barnevogner og rullestoler: Gangstiene er gruset og man kan trille barnevogn langs veiene/stiene selv om det delvis er litt humpete. Rullestolbrukere kan få kjøre bil gjennom deler av området. Be betjeningen fortelle deg hvor du kan kjøre og parkere.