Narvik Museum

Museum Nord Logo

Narvik Museum

Narvik Museum forteller historien om Ofotbanens bygging og drift, jernmalmens lange reise fra Kiruna til Narviks isfrie havn og videre ut i verden, og utviklingen av Narvik by gjennom mer enn 100 år. Vi byr på billedspill, modeller, filmer og «togtur» i en autentisk motorvogn. Museet har også utstillinger om helleristninger, vrakdykking på Narvik havn, i tillegg til skiftende vandre- og kunstutstillinger i løpet av året.

Vi holder til i NSBs tidligere administrasjonsbygg, en monumental murbygning fra 1902, ved foten av Fagernesfjellet og kort gåavstand fra Narvik torv. Fra museumsparken er det glimrende utsikt over havna og LKABs utskipningsanlegg. Narviks skjulte juvel finner du i Administrasjonsveien 3.

Kontakt

Adresse:

Administrasjonsveien 3,
8514 Narvik

Telefon:

+47 76 96 96 50 / +47 902 81 718

Epost:

narvik@museumnord.no

åpningstider

Hele året
Mandag, onsdag og fredag kl. 10–15

Fra 21. juni til og med 20. august
Mandag til og med lørdag kl. 10–15

Inngangspriser

Voksen kr 80
Honnør/student kr 60
Gruppe (min. 10 personer) kr 60 p.p.
Barn (6–16 år) kr 40
Barn u. 6 år  Gratis
Familie (2 voksne og 2 barn) kr 200

Årskort Ofoten kr 150
Kortet gir inngang hos alle museumsenhetene våre i Ofoten.

Fire sykelister ved Hålogalandsbrua

Fremhevet

Bysykling

Bli med på elsykkeltur i Narvik i september! Lær om historien til industribyen fra sykkelsete.

Les mer

Ekspedert

I podkasten Ekspedert blir du kjent med lokalhistorien til Narvik-regionen fortalt av engasjerte intervjuobjekter og programledere.

Les mer

El. 12

Visste du at Narvik Museum har et eget elektrisk malmlok? Det er helt sant! Loket heter El 12 og består av to seksjoner 2119 og 2120, og har vært i museets eie siden 1992. […]

Les mer

Huset på berget

Huset på berget – NSBs administrasjonsbygg stod ferdig i 1902. Tegnet av Paul Due og med G. Soot som byggmester. Administrasjonsbygget rommet kontorer i 1. etasje og distriktssjefens bolig i 2. etasje. […]

Les mer

Utstillingene presenteres på norsk og engelsk.

I første etasje finner du museets butikk som selger lokalproduserte varer og noen suvenirer, i tillegg til byens beste utvalg av årbøker og annen lokalhistorisk litteratur.