Bli med på Vikinggilde!

Av Lofotr Viking Museum

Borg • Lofoten

Oppe på høyden ligger et 83 meter langt hus. Her hersket en av Nord-Norges mektigste høvdinger sammen med husfrua.

Høvdinghusets gildehall er vakkert utsmykket. I sentrum troner høysetet. I dette rommet har nok mange viktige møter og sammenkomster funnet sted. Og vikingene – de kunne kunsten å traktere viktige gjester!
Forestill deg liv og latter, røyk fra ljorene, matlukt som siver ut. Kanskje hører du knakingen i det enorme trehuset når vindene tar tak?

Stig på og bli med på en reise, mer enn 1000 år bakover i tid. Kjenn lukten av tjære og bål. Studèr vikingenes håndverk og vakre utstmykninger. Bli med på et vikinggilde – la husfrua bringe deg velsmakende retter fra vikingtid: saftig lammelår av Lofotlam, krydret med lokale urter. Rykende varm suppe, kokt over åpen ild i gildehallen. Dampet fisk, stekt villsvin, søte desserter og andre lekre retter. Smak på gudenes drikk; den honninggule mjøden!

På vikinggilder forteller vi deg historien om vikingene på en annerledes og livlig måte. Gjennom rollespill, sang og kanskje en dans tar vi deg med til en annen tid. Vi lover deg husfruas beste mat og trellenes velvillige innsats for å gi deg en opplevelse du sent vil glemme. På Borg lever vikinghistorien!